Глава МЗС України закликає Міжнародний кримінальний суд розслідувати вбивство беззбройного українського військового російськими окупантами

Глава Міністерства закордонних справ України Дмитро Кулеба звернувся до прокурора Міжнародного кримінального суду Каріма Хана із закликом розслідувати вбивство беззбройного українського військового російськими окупантами.

Своє звернення Кулеба написав у Twitter.

Він звернувся до Міжнародного кримінального суду після появи в мережі відео страти українського полоненого, який був страчений тільки за те, що сказав фразу “Слава Україні”.

У своєму зверненні він підкреслив, що злочин, скоєний російськими військовими, свідчить про те, що війна проти України є геноцидом.

“Жахливе відео, де беззбройний український військовополонений був страчений російськими військами тільки за те, що він сказав Слава Україні”, — зазначив він.

Російські окупанти на камеру розстріляли українського бійця (Відео)

Крім того, Кулеба підкреслив, що ті, хто скоїв цей злочин, повинні бути притягнуті до правосуддя. Російські окупанти мають бути покарані за свої злочини, а їхні дії мають бути засуджені світовою спільнотою. Тільки тоді можна буде говорити про реальний прогрес у конфлікті між Україною та Росією.

“Дуже важливо, щоб Карім Хан негайно запустив розслідування МКС щодо цього жахливого воєнного злочину. Винні мають постати перед судом”, — наголосив Кулеба.

Коментарі