Годували окупантів і здавали дані про українських патріотів: у Луганській області затримали двох жінок

За даними слідства, з квітня по жовтень дві жительки Сватово співпрацювали з представниками окупаційної адміністрації «лнр» та збройними формуваннями держави-агресора. Вони надавали ворогу інформацію про місця проживання осіб з активною проукраїнською позицією та про тих, хто евакуювався, щоб заселити окупантів у їхні будинки. Про це повідомили у пресслужбі СБУ та Офісі генпрокурора.

Поселив у своєму будинку росіян і ремонтував їх техніку: мешканця Харківської області відправили під суд

Також відомо, що зрадниці годували російських військових, забезпечували їхні побутові потреби і запропонували їм власні домівки у селищі Невське Сватівського району. За таку співпрацю отримали від окупаційної адміністрації «особливий статус» і можливість безперешкодно переміщуватись на захопленій території регіону.

Після звільнення населеного пункту зловмисниці залишились у селищі, і аби уникнути правосуддя, намагались увійти в довіру українських військових. Однак правоохоронці викрили поплічниць загарбників, задокументували їхні злочинні дії та затримали.

Їм повідомлено про підозру у пособництві державі-агресору та обрано запобіжний захід у вигляді тримання під вартою без права внесення застави. Санкція статті передбачає покарання до 12 років ув’язнення.

Коментарі