ГУР попереджає про нову інформаційну спецоперацію країни-терориста з дискредитації України та її воєнно-політичного керівництва

Держава-агресор розробила новий план інформаційної спецоперації з метою нашкодити репутації України та її військових та політичних лідерів.

Спільними зусиллями української розвідувальної спільноти була отримана інформація про початок кампанії, яка реалізується російським агентством соціального проєктування.

В рамках цієї кампанії вороги підготовили серію провокативних матеріалів, спрямованих на звинувачення українського військового командування та державних посадовців у підриві дамби Каховської ГЕС та створенні політичної кризи.

“Все поля заминированы. Кому надо, идите”: рашист жаліється, що питну воду залишили на мінному полі, — перехоплення ГУР

Заголовки цих матеріалів мають “клікбейтний” характер де у події безпосередньо звинувачують Президента України:

  • «Так не діставайся ти нікому! Зневірившись досягнути успіху у можливому наступі, Зеленський перейшов до тактики випаленої землі, але направленої проти свого народу»;
  • «Вибух дамби має «змити» Зеленського»;
  • «Зеленський робить все, щоб перестати бути «нашим мерзотником»;
  • «Підрив дамби утопить Зеленського і Україну».

Кожному матеріалу будуть додані коментарі від фейкових акаунтів, які будуть видаватися за українських та закордонних користувачів. Це створить враження активної дискусії та залучить реальних користувачів до обговорення.

Бюджет цього проєкту вже становить приблизно 6 мільйонів доларів і може збільшитися надалі.

Коментарі