Харківський театр “Время Ч” став російським та переїхав до Санкт-Петербурга

Український Харківський театр “Время Ч” став російським театром та змінив назву на “Театр Питер”. Режисерка театру Жанна Богусевич та актори Сергій Лістунов і Дарія Терновська переїхали до Санкт-Петербурга, де заснували нову театральну студію.

Про це повідомила акторка театру ім. Шевченка Владлена Святаш на своїй сторінці у Facebook.

“Ви грали в Харкові, який бомблять, а потім просто поїхали в расію мистецтво робити, поки всі, з ким ви жили, вчилися, дружили, потерпають від бомбардувань, воюють”, — звернулася до колег Владлена.

Відзначається, що український театр “Время Ч” працював в Харкові зовсім нещодавно. На початку квітня митці влаштували прощальні вистави та привітали глядачів словами: “Мирного неба над головою, дорогі харків’яни!” Однак, літнім часом режисерка Жанна Богусевич оголосила в соцмережі “ВКонтакте” (забороненій в Україні), що вона переїхала до Санкт-Петербурга та збирається створити новий театр.

богусевич

“Так, я в Пітері. Вже в Пітері. Було ухвалене мною таке рішення. Непросте, багатообдумане, але в результаті ухвалене. Це з дитинства було мрією, і я зробила вибір на користь мрії”, — написала Богусевич.

Сергій Лістунов та Дарія Терновська також змінили своє місце проживання на Санкт-Петербург у соцмережі. Проте на їхніх сторінках у Facebook та Instagram немає жодної інформації про переїзд до росії.

богусевич
Українська режисерка вітає підписників з Днем Росії. Скриншот

Колеги та артисти обурені їхніми діями.

“Хотів би якось прокоментувати, але слова тут зайві. Такий мерзотний вчинок”, — написав у Facebook режисер Роман Садовський.

“Я в шоці… Буквально кілька днів тому він був на онлайн-зустрічі зі своїми однокурсниками! І не вистачило йому чесності, щоб сказати нам всім про це! Колаборантський підхід! Я давно не спілкувалась з ним… але не думала, що він може піти так далеко”, – написала акторка Катерина Качан, однокурсниця Лістунова.

Сергій Лістунов раніше виступав в україномовному театрі ім. Шевченка. Режисерка Жанна Богусевич отримала почесну грамоту від голови ХОВА Олега Синєгубова за значний внесок у розвиток культури в березні 2023 року.

грамота
Нагорода від ХОВА. Фото Жанни Богусевич

Коментарі