Кабінет міністрів пом’якшив карантин

В уряді внесли зміни до постанови про введення карантину, якими послабили прийняті раніше правила для закладів культури й туризму. Зміни торкнуться також правил в’їзду в країну.

Тепер при в’їзді в Україну іноземці можуть пред’являти не тільки негативний ПЛР-тест, але також негативний тест на антиген або міжнародний сертифікат про повний курс вакцинації від коронавірусу препаратами, схваленими Всесвітньою організацією охорони здоров’я.

Також дозволено проводити масові заходи за участю більше однієї людини на чотири “квадрата”, якщо захід проводиться на відкритому повітрі, або заповнені дві третини місць у залі. Якщо всі учасники та відвідувачі матимуть негативні ПЛР-тести або тести на антиген, або сертифікати про вакцинації, ніякі обмеження не застосовуються. Те ж стосується і спортивних заходів.

Кінотеатри та інші культурні заклади можуть заповнювати зали на дві третини. Розміщувати відвідувачів можна в шаховому порядку, або заповнювати по два ряди, залишаючи третій вільним.

Дозволили також роботу дискотек, нічних клубів і проведення святкових заходів в кафе і ресторанах. До слова, кафе і ресторанах дозволили працювати цілодобово (столики повинні бути розміщені на відстані 1,5 м один від одного).

Нагадаємо, раніше Харківська область отримала нову партію вакцини від COVID-19. Ліки використають для того, щоб зробити повторне щеплення тим людям, які отримали першу дозу вакцини цієї весни.

I think all aspiring and professional writers out there will agree when I say that ‘We are never fully satisfied with our work. We always feel that we can do better and that our best piece is yet to be written’.
Показати всі пости

Коментарі