Колишній голова СБУ призначений керівником окупаційної спецслужби Херсонщини — ЗМІ

Олександр Якименко, колишній голова Служби безпеки України, який обіймав цю посаду за часів президента-втікача Віктора Януковича, став керівником окупаційної спецслужби Херсонщини.

Про це повідомило Херсонське видання “Міст” з посиланням на дані з російського Єдиного державного реєстру юридичних осіб.

У червні 2022 року ексглава української спецслужби почав працювати з росіянами в Херсонській області. Він очолив передбачувану державну службу безпеки, яка представляється адресою вулиці Театральній, 18 у Херсоні. Однак це місце займає Господарський суд Херсонської області.

НАБУ проводить обшуки у голови Дніпропетровської ОВА — ЗМІ

Олександр Якименко почав службу в збройних силах країни-агресора в 1990-х роках, а потім пропрацював в СБУ в період з 1999 по 2007 рік. У березні 2010 року він отримав завідування над управлінням СБ України в Севастополі, а у 2011 році був нагороджений званням генерал-майора.

У 2013 році Олександр Якименко був призначений Головою Служби безпеки України. До цього він був керівником управління СБУ в Донецькій області, а потім першим заступником голови СБУ і начальником Головного управління боротьби з корупцією та організованою злочинністю.

Під час Революції Гідності Якименко втік до росії.

Коментарі