Кремлівська кампанія “русифікації” України приносить шкоду самій РФ, — ISW

Росія намагається ремілітаризувати своє суспільство шляхом підштовхування націоналістичної ідеології та критики національних меншин, що може призвести до збільшення напруження в самій країні.

Про це повідомив Інститут вивчення війни.

“Росія бере участь у кампанії навмисної «русифікації» в Україні, спрямованій на знищення української ідентичності за допомогою багатьох військових, соціальних, економічних, правових, бюрократичних та адміністративних напрямків. Ідеології, що лежать в основі цієї «русифікації», також формують риторичний кістяк провоєнного інформаційного простору, який часто віддзеркалює свій мілітаризм зі стійким російським націоналізмом та сильною ксенофобією, спрямованою як на Україну та українську ідентичність, так і на внутрішню країну. меншини в самій Росії”, — йдеться у висновку аналітиків Інституту вивчення війни.

Аналітики наголошують, що війна з Україною дала можливість просування ідеології та її проєктування на неслов’янські меншини в самій росії. Повсякчасно, це буде лише посилюватися у ході продовження війни, а наслідки відчуватимуться ще довго, навіть після її закінчення.

“Війна проти України дала можливість найбільш агресивним медійним особам консолідувати свою ідеологію і проєктувати її як на український народ, так і на неслов’янські меншини в самій РФ. Ця тенденція, ймовірно, посилюватиметься в міру продовження війни та переживе її, “пронизуючи російський внутрішній простір на довгі роки”, — сказано у звіті.

Окупанти на межі відчаю: “нас сейчас будут в мясо отправлять”, — перехоплення ГУР

Аналіз дій російських чиновників свідчить про те, що мігранти та етнічні меншини є “мішенями” для поповнення та формування збройних сил, що перекладає військовий тягар “русифікації” в Україні на громади та окремих осіб всередині країни.

Аналітики Інституту вивчення війни підкреслюють, що випадки расизму та ксенофобії в росії ілюструють суть внутрішньої “русифікації”, яку здійснює керівництво країни.

У зв’язку з цим, голова слідчого комітету РФ Олександр Бастрикін закликав набирати мігрантів з Центральної Азії та Кавказу, які отримали російське громадянство, оскільки вони мають “конституційний обов’язок захищати країну, яка їх прийняла”.

Коментарі