“Міг піти в самоволку, але не розстрілювати 10 осіб”, — Геращенко про трагедію в Дніпрі

Радник міністра внутрішніх справ Антон Геращенко повідомив про стан постраждалих під час стрілянини на заводі “Південмаш” у Дніпрі.

За його даними, троє з п’яти поранених військовослужбовців Нацгвардії перебувають у важкому стані. Чотирьох військових доставили в місцеву лікарню імені Мечникова та ще одного – в 16-у міськлікарню.
Медики борються за життя 22-річної дівчини, яку строковик поранив у коліно, плече та живіт (останнє поранення – найважче). Вона втратила понад три літри крові. Ще двоє її товаришів по службі перебувають у важкому стані, в одного – поранення черевної порожнини, другого кулі влучили в груди, стегно та плече. За оцінками медиків, життю ще двох поранених нічого не загрожує.

Нагадаємо, в ніч на 27 січня на території заводу “Південмаш” в Дніпрі солдат строкової служби Артем Рябчук розстріляв з автомата Калашникова караул Нацгвардії, після чого зник зі зброєю. П’ятеро людей загинули (четверо військовослужбовців та одна цивільна жінка), ще п’ятеро отримали поранення. Вранці 20-річного хлопця затримали.
Пізніше народні депутати повідомили, що строковик став жертвою нестатутних відносин та цькування, після чого зважився на відчайдушний крок.

“Зараз в соціальних мережах розгорнулася дискусія в якій ряд авторів думок називають Артема Рябчука, який холоднокровно розстріляв 10 осіб, жертвою нестатутних відносин. Безумовно і в Національній гвардії та правоохоронними органами буде проведено детальне розслідування цієї трагедії з похвилинним відновленням перебігу подій. Але, як на мене, Артем жорсткий самозакоханий вбивця з можливо психічними відхиленнями”, — написав на своїй сторінці в Facebook Антон Геращенко.

Радник міністра зазначив, що серед жертв було дві жінки, з однією з яких хлопець був навіть не знайомий, а кілька товаришів по службі в момент розстрілу просто спали.

“Сам Рябчук зростом 194 сантиметри та вагою понад 90 кг не дуже то тягне на жертву. У нього була можливість доповісти своєму безпосередньому командиру про те, що він піддається переслідуванням, або командиру свого командира. Або зателефонувати на “Гарячу лінію” НГУ. Міг нарешті піти в самоволку, але не розстрілювати 10 осіб!” — підсумував Геращенко.

Також стало відомо, що командувач Національної гвардії України Микола Балан подав рапорт про відставку.

Коментарі