На Херсонщині триває евакуація населення: залучені всюдиходи “Богуни” (Фото, Відео)

В районі Херсонщини було залучено спеціалізовану високопрохідну техніку “Богун”, яка здатна безперешкодно пересуватися по воді та багнюці, для надання допомоги мирному населенню.

Ці автомобілі оснащені бензопилами, лебідками, шанцевими інструментами, медичним обладнанням, а також засобами зв’язку та сучасною навігаційною системою.

Місцева влада спільно з Державною службою з надзвичайних ситуацій та Національною поліцією проводять евакуаційні заходи в зонах підтоплення. Станом на 11:30 7 червня було евакуйовано 1 548 осіб.

Протягом 6 червня підрозділами Державної служби з надзвичайних ситуацій врятували 74 особи (з них 2 дітей). Психологи ДСНС надали допомогу 41 особі.

За попередніми даними, в Херсонській області підтоплено 20 населених пунктів на правому березі річки Дніпро, а також понад 1 900 будинків.

Всього до ліквідації наслідків залучено понад 1 700 осіб та понад 300 одиниць техніки, з них 772 особи та 207 одиниць техніки від Державної служби з надзвичайних ситуацій, у тому числі 33 плавзасоби.

Підрив Каховської ГЕС: затоплено понад 1800 будинків, вода продовжує прибувати

Станом на 15:00 було евакуйовано 1 752 особи з підтоплених територій, з них 103 дитини. Також було врятовано 201 особу (з них 13 дітей), а 111 особам надано психологічну допомогу. Розгорнуто роботу 9 евакуаційних пунктів. Загалом підтоплено 20 населених пунктів та 2 612 будинків на правому березі річки Дніпро. Для ліквідації наслідків залучено майже 1 800 осіб та понад 300 одиниць техніки, з них 772 особи та 207 одиниць техніки від Державної служби з надзвичайних ситуацій, у тому числі 33 плавзасоби.

На фотографіях — 14-річний Микита з Херсона, який виліз через вікно на другому поверсі та сів у гумовий човен рятувальників. Разом з ним були його бабуся, дідусь та собака — вони опинилися у водяній пастці у своїй квартирі на 4-му поверсі багатоповерхівки. Сьогодні їх евакуювали на човні до відносно безпечної частини міста.

“Вчора близько 18:00 вода почала підійматися та затопила перші поверхи. Ми залишалися в себе у квартирі та чекали на рятувальників”, — розповідає хлопець, допомагаючи своїй бабусі вийти з човна.

На руках у школяра видно його собаку на ім’я Джорджик, якого також врятували з зони затоплення.

“Я б не лишив його там самого”, — каже Микита, який не забув про чотирилапого друга.

Попри звуки обстрілів, що не припиняються в Херсоні, триває порятунок мирного населення.

Кожне врятоване життя — це велика перемога.

Коментарі