На Херсонщині викрито організаторів псевдореферендуму, які погрожували тортурами за відмову голосувати

Співробітниками СБУ були затримані організатори псевдореферендуму на Херсонщині, які погрожували відправкою в катівню за відмову голосувати на користь “приєднання” регіону до рф.

У Херсонській області затримали ще чотирьох організаторів російського псевдореферендуму з приєднання регіону до рф. Ними виявилися місцеві жителі, які добровільно пішли на співпрацю з ворогом та увійшли до складу місцевих окупаційних адміністрацій.

У Вінниці затримали рецидивіста, який вербував українських кримінальників у ПВК «Вагнер»

Там їх призначили до створених окупантами “окружних виборчих комісій”, яким доручили сфабрикувати результати фальсифікованого референдуму. З цією метою колаборанти, супроводжувані озброєними бойовиками, ходили по домівках місцевих жителів з вимогами надати особисті дані. Потім людей змушували прийти на “виборчі дільниці” та “проголосувати” на користь окупантів. У разі відмови застосовували психологічний тиск і погрози розправи, а також ув’язнення в російські катівні.

Після звільнення частини регіону зрадники намагалися загубитися серед місцевих жителів, таким чином спробувавши уникнути правосуддя. Однак їм це не вдалося. Співробітники СБУ встановили місцезнаходження кожного з фігурантів та затримали їх.

Коментарі