На Луганському напрямку загинув розвідник з Харкова

Іван Сідак спочатку займався волонтерством, потім приєднався до Збройних Сил України. Загинув під час виконання бойового завдання у Сватівському районі Луганської області. Це сталося наприкінці жовтня.

Про це повідомили в Адміністрації Холодногірського району.

“Розвідувальна група, де служив Іван, виконала своє завдання, коли один з бойових товаришів був важко поранений. Іван кинувся на допомогу … і в той час ворожа куля жорстоко обірвала його життя. Йому було всього 34 роки”, — розповіли в адміністрації.

На початку війни Іван був волонтером.

“Разом зі своїм товаришем допомагав харків’янам у ліквідації наслідків пошкоджень житла. Маючи спеціальну перепустку, що дозволяла пересуватися містом під час комендантської години, допомагав евакуювати мешканців постраждалих будинків. На власній машині, ризикуючи життям, вивіз кілька сімей з палаючої Північної Салтівки в безпечні місця”, – розповіли в Адміністрації Холодногірського району.

У Харкові відновлюють після обстрілів будинки на Холодній горі (Фото)

Після раптової загибелі товариша-волонтера Іван Сідак вирішив піти служити. Влітку він приєднався до Збройних Сил України, 9 вересня став служити за контрактом у 92-й окремій бригаді ім. кошового отамана Івана Сірка, був у складі розвідувальної групи.

Поховали військового на Алеї Слави 18-го кладовища.

Коментарі