Наказав вивезти з України зерна на 1,89 мільярди гривень: псевдомеру Енергодара повідомили про підозру у колабораціонізмі

Депутату Енергодарської міської ради Запорізької області Андрію Шевчику повідомили про підозру у колабораційній діяльності, пособництві державі-агресору, а також порушенні законів та звичаїв війни. Про це 30 серпня повідомили в Офісі генпрокурора.

На Херсонщині нардепа-колаборанта застрелили у власному будинку – соцмережі

За даними слідства, після окупації РФ частини території Запорізької області підозрюваний обійняв псевдопосаду мера Енергодара. У травні Шевчик ухвалив рішення про конфіскацію майна об’єктів аграрного бізнесу та 140 тисяч тонн запасів зерна на суму понад 1,89 мільярди гривень.

Через такі дії псевдомера розграбовано майнові комплекси зернових складів, а українську продукцію вивезено до тимчасово окупованої території Криму та портів в Краснодарському краї РФ.

Обстріл Енергодара: росіяни вбили працівника АЕС та його собаку

Наразі у кримінальному провадженні щодо привласнення майна підприємств агропромислового комплексу та вивезення зерна із елеваторів на тимчасово окупованих територіях Запорізької, Херсонської та інших областей повідомлено про підозру двом військовослужбовцям РФ та шести колаборантам.

Коментарі