“Найлегше” – коли били струмом”: в деокупованій Балаклії правоохоронці знайшли катівню окупантів

У нещодавно окупованій Балаклії, у відділу поліції рашисти організували штаб. Там же, в підвальних приміщеннях відділу та у будівлі навпроти – БалДруку рашисти зробили тюрму та катувальню для місцевих жителів. Про це 13 вересня повідомив начальник Головного слідчого управління Національної поліції в Харківській області Сергій Болвінов.

Бруд і хаос: в Нацполіції показали, на що окупанти перетворили відділення поліції в Балаклії (Фото)

За його словами, під час окупації рашисти завжди тримали у полоні мінімум 40 людей, годуючи їх двічі на день кашами без нічого.

“Вони шукали через місцевих колаборантів тих, хто служив або мав родичів в АТО. Також шукали людей, які допомагали українській армії знищувати рашистів”, – каже Болвінов.

Один з місцевих жителів провів у такій “тюрмі” 46 днів лише тому, що рашисти фото його брата у військовій формі. Коли ж людей у застінках звільняли, то могли хапати перехожих просто на вулиці.

Покинута техніка та зруйновані будинки: як виглядає Балаклія після окупації (Відео)

“За словами свідків, їх катували по-різному. Усі тортури описувати не буду, скажу лише, що “найлегше” – коли били струмом”, – каже Болвінов.

Окрім того, у слідчих є інформація про вбитих жителів міста, яких росіяни розстріляли на блокпосту в останній день окупації.

Коментарі