Названо регіони, в яких найбільше порушень графіків відключення світла

В Україні проводять перевірки щодо дотримання графіків відключень світла. Міненерго визначило регіони, у яких найбільша кількість порушень.

Про це повідомляє Міністерство енергетики України.

“На сьогодні через руйнування та аварії внаслідок постійних російських атак українська електроенергетика не може задовольнити потреби всіх споживачів. Маємо як дефіцит генерації, так і обмеженість пропускної здатності магістральних мереж”, — заявив міністр енергетики Герман Галущенко, акцентуючи увагу на першопричині запровадження лімітів споживання та графіків відключень.

Держенергонагляд отримує багато заявок від громадян про нерівномірне та уривчасте електропостачання або про повну відсутність електроенергії. За результатами проведених перевірок, Держенергонагляд виявив порушення ОСР у всіх регіонах України.

У Києві через дефіцит електроенергії перестануть курсувати трамваї та троллейбуси — Кличко

На сьогодні найбільше таких порушень зафіксовано у Волинській, Київській, Полтавській, Миколаївській, Одеській областях та у Києві. Найменше порушень зараз виявлено в Івано-Франківській, Кіровоградській та Рівненській областях.

Також НКРЕКП зафіксувала недотримання кол-центрами вимог щодо обслуговування клієнтів у 10 операторів систем розподілу. Через численні звернення споживачів за нерівномірними та несправедливими графіками відключення електроенергії та неналежного інформування про перерви в електропостачанні комісія розпочала перевірки 12 Операторів мереж розподілу: у Вінницькій, Волині, Закарпатті, Київській, Львові, Одесі Єльницькій, Черкаській, Чернівець також у місті Києві.

КП “Харківводоканал” оснащений альтернативними джерелами електроенергії

“У разі, якщо оператори систем розподілу не дотримуватимуться приписів контролюючих органів та не усунуть виявлені порушення, до їхніх керівників застосовуватимуться персональні адміністративні стягнення”, — заявив голова НКРЕКП Костянтин Ущаповський.

Коментарі