Німеччина схвалила передачу Україні танків Leopard 1: Що відомо (Відео)

Уряд Німеччини схвалив експорт в Україну Leopard 1, Які будуть передані зі складів. Україна може отримати щонайменше 88 танків, 29 з яких вже готові.

Про дозвіл на експорт заявив представник уряду ФРН Штеффен Гебештрайт 3 лютого в Берліні, повідомляє Spiegel.

Танк Leopard 1 — перший післявоєнний німецький основний танк Бундесверу. Він випускався з середини 1960-х до середини 1980-х років, пройшовши через двадцять років серію модернізацій. Проте, ця машина значно перевершує більшу частину танків, яку в змозі виставити на поле бою РФ.

Українські військові забрали у росіян два танки: тепер служитимуть ЗСУ

Раніше Берлін заявив, що надасть Україні 14 танків Leopard 2 зі складів Бундесверу. Це більш сучасні танки. Таким чином, Leopard 1 стануть фактично доповненням до поставок більш сучасних машин. До того ж запаси Leopard 1 досить великі, і багато країн також можуть передати їх Україні. Єдина проблема — це придбання боєприпасів до них.

При цьому, згідно з даними німецьких ЗМІ, компанії Rheinmetall і Flensburger Fahrzeugbau Gesellschaft (FFG) готові експортувати в Україну десятки танків Leopard 1. Мова може йти про мінімум 88 одиницях, 29 з яких повністю готові. Поки невідомо, в якій модифікації будуть представлені передані Leopard 1 — ймовірно, що це буде найдосконаліша версія цих танків, Leopard 1A5, яка в змозі ефективно знищувати танки Т-64, Т-72 та т-80, які складають більшу частину танкового парку РФ.

Коментарі