Нове меню для школярів: 160 страв і менше солі

З 1 вересня у всіх шкільних їдальнях країни зміниться раціон. Перша леді Олена Зеленська і автор оновленого меню Євген Клопотенко презентували напрацювання.

Нове меню для шкільних їдалень налічує 160 позицій. У їх числі традиційні українські страви і популярні страви різних кухонь світу, передає ТСН.

Раціон школярів урізноманітнили: збільшили кількість фруктів і м’яса, зменшили кількість цукру і солі, крім того прибрали технологічно оброблені м’ясні вироби (ковбаси, сосиски, сирокопчене м’ясо).

Першими спробувати нові страви змогли учні столичної школи. Новий сніданок складається з шпундри, морквяного салату, булгура, львівського сирника та йогурту.

8cb1b87caa94fb244e60aa8fca3046d8_1621862551_extra_large.jpeg

“Коли ми починали роботу над реформою системи шкільного харчування, поставили собі за мету – підвищити загальний середній рівень харчування в українських школах. Це комплексне завдання: від поліпшення якості, поживності страв і безпеки харчових продуктів до ресурсного забезпечення шкіл. Я хочу, щоб діти із задоволенням йшли в шкільну їдальню, а батьки були при цьому впевнені, що шкільне харчування корисне для здоров’я”, – зазначила Зеленська.

Також з нового навчального року кухарі не будуть смажити продукти на шкільних кухнях, у меню додали страви для тих, у кого алергія на молоко і зменшили кількість хліба.

I think all aspiring and professional writers out there will agree when I say that ‘We are never fully satisfied with our work. We always feel that we can do better and that our best piece is yet to be written’.
Показати всі пости

Коментарі