Новий “шедевр” пропаганди: росія звинуватила Україну в оскверненні могил

У Міноборони РФ звинуватили українські спецслужби в проведенні масштабної провокації в Харківській області, для чого українці нібито розкривали могили на кількох кладовищах.

Про це повідомили в Telegram-каналі відомства.

Пропаганда рф склала новий шедевр. Цього разу в країні-агресорі стверджують, що Україна має намір дискредитувати ЗС рф і звинуватити російських окупантів у скоєнні воєнних злочинів. У черговій маячній заяві сказано, що представники Державного бюро розслідувань і Служби безпеки України безпідставно розкрили могили на кладовищах в населених пунктах Козача Лопань, Великий Бурлук, Шипувате і Хатне в Харківській області. Стверджується, що там поховані місцеві жителі, які померли не від дій окупантів або ракетних атак, а виключно з природних причин, просто так співпало, що там перебували російські війська.

“Я за Росію. Мені Путін подобається”: поліція розшукала проросійську переселенку з Луганська, яка оселилася в Чугуєві

“Після ексгумації, тіла українських громадян були додатково спотворені і скинуті в спеціально підготовлені “ями” на околицях зазначених поселень для створення фальшивої “доказової бази” нібито “тортур” і “розстрілів” мирного населення російськими військовослужбовцями”, ‒ стверджують в Міноборони.

Пропагандисти запевняють, що нібито українські спецслужби та правоохоронці фотографують і знімають на відео тіла померлих українських громадян, а також залучили сторонніх людей, що імітують роботу судмедекспертів.

На думку представників Міноборони, таким способом Україна намагається привернути увагу Заходу “на тлі відсутності будь-яких успіхів на полі бою”.

Коментарі