Одна підробка – 250 євро: на Вінничині “накрили” медиків і туроператорів, які торгували підробленими COVID-сертифікатами

У Вінницькій області поліція викрила угруповання, яке організувало безперебійну торгівлю підробленими сертифікатами про вакцинацію від коронавірусу, повідомляється на сайті Міністерства внутрішніх справ України.

Правоохоронні органи “розробляли” групу протягом декількох місяців. У її складі опинилися як медики-співробітники двох медичних установ області – так і співробітники туристичних агентств, і деякі інші особи зі спільних сфер діяльності.

У Харкові лікарі приватної лікарні видавали підроблені результати ПЛР-тестів

Через месенджери зловмисники рекламували свої послуги, пропонуючи сертифікати, в тому числі міжнародного зразка. Один підроблений сертифікат оцінювався у 250 євро. За місцем роботи та проживання фігурантів провели обшуки та вилучили докази злочинної діяльності.

Поліція відкрила кримінальне провадження за ч. 3 ст. 362 (несанкціоновані дії з інформацією, яка обробляється на комп’ютерах, вчинені особою, яка має право доступу до неї) КК України. Фігурантам загрожує від 3 до 6 років за ґратами із забороною обіймати певні посади після відсидки.

У Харкові шахраї “заробляли” на підроблених ПЛР-тестах і сертифікатах чотири мільйони на місяць

 

 

Нагадаємо, раніше правоохоронці викрили фірму, яка фальсифікувала результати експрес-тестів на COVID-19. Клієнтами лабораторії були, зокрема, люди, які приїхали в Україну з-за кордону. Підроблений документ коштував 750 гривень та дозволяв його власникам уникнути самоізоляції.

Коментарі