Окупанти вбили двох іноземних волонтерів під Бахмутом

Російські війська вбили двох іноземних волонтерів, які доставляли гуманітарну допомогу в прифронтові села Донецької області. Ще двоє волонтерів отримали важкі поранення.

Як повідомила організація Road to Relief, по автомобілю волонтерів було пряме влучання російської ракети. Автомобіль перекинувся і загорівся.

Серед загиблих – 32-річна іспанська громадянка Емма Ігуаль, яка очолювала організацію Road to Relief. Також загинув канадський волонтер Ентоні Ігнат.

“Близько 10 ранку четверо членів нашої групи “Road to Relief” виїхали зі Слов’янська в бік Бахмута, щоб оцінити потреби мирних жителів, які потрапили під перестрілку в місті Іванівське Бахмутського району Донецької області. Дорогою, проїжджаючи через Часів Яр, їхня машина зазнала нападу з боку російських військ. Унаслідок прямого влучання машина перекинулася і загорілася”, — сказано в повідомленні.

Жінка, яку витягли з-під завалів будинку в Сумах, померла в лікарні

Німецький медик-волонтер Рубен Мавик і швед Йохан Матіас Тир отримали важкі осколкові поранення та опіки.

“Рубен і Йохан дістали важкі осколкові поранення та опіки, але зараз їхній стан стабільний, вони перебувають в окремих лікарнях далеко від місця події. Було підтверджено, що Тонко мертвий, і його тіло було виявлено, а поточний статус Емми досі невідомий”, — додали в організації.

Reuters повідомляє, що глава МЗС Іспанії Хосе Мануель Альбарес підтвердив загибель громадянки Іспанії, співробітниці гуманітарної організації.

“На жаль, я можу підтвердити, що ракета влучила в автомобіль, у якому їхала ця іспанська співробітниця, яка працювала в гуманітарній неурядовій організації в Україні. У нас є усне підтвердження її смерті”, — розповів Альбарес у відповідь на питання журналістів у неділю в Індії, де він був присутній на зустрічі G20.

Волонтери працювали в Україні з 2021 року. Вони доставили гуманітарну допомогу сотням людей і евакуювали десятки мирних жителів з прифронтових районів.

Коментарі