Організована злочинна група привласнила понад 2 мільйони гривень (Відео)

Кіберполіція розкрила злочинну схему, в рамках якої зловмисники шахрайським шляхом привласнили понад 2 мільйони гривень. Організатором цієї діяльності виявився 23-річний чоловік, який залучив до своєї групи ще вісьмох громадян. Він створив спеціальний вебсайт та спільноту в Telegram, де надавав інструкції та фішингові посилання для учасників схеми.

Далі зловмисники використовували месенджери для розсилання фішингових посилань продавцям товарів, яких вони шукали на майданчиках оголошень. Шахраї обманювали людей, стверджуючи, що надсилають посилання для оформлення послуги доставки, та просили вказати дані своїх карток для отримання грошей за товар. Однак, ці дані потрапляли до злочинців, які потім привласнювали гроші, що належали потерпілим.

Шахрайство під маскою благодійності: Подружжя з Миколаївщини обкрадало підтримуючих ЗСУ (Відео)

За попередньою інформацією, загальна сума збитків становить понад два мільйони гривень. Кіберполіція розпочала кримінальне провадження за статтею 190 частини 4 Кримінального кодексу України (Шахрайство). Шість членів цієї організованої групи було оголошено підозрюваними.

Після проведення експертиз будуть вирішуватися питання щодо оголошення підозр іншим учасникам цього злочинного угруповання.

Коментарі