Пенсіонери зможуть витратити тисячу від Зеленського на ліки

Президент України Володимир Зеленський доручив розробити механізм, за яким українці, повністю вакциновані від коронавірусу, зможуть витратити належну від держави виплату для щеплених у тисячу гривень на ліки та інші соціальні напрямки. Але така можливість буде доступна не всім вакцинованим, а тільки тим, кому 60+ років, повідомляє “Ліга”.

На нараді в офісі президента Зеленський заявив, що протягом тижня повинні напрацювати механізми, які дозволять пенсіонерам витрачати виплати на ліки. А вже з січня ця опція буде доступна. Також тисячу дозволили витратити на покупки в книжкових магазинах.

“Вовина тисяча”: Кабмін розбирається, на що все-таки дозволять витрачати тисячу від Зеленського

“Це великий плюс для нашого книговидання і книжкових магазинів. Також це додає програмі аудиторію – людей середнього та старшого віку”, — сказав президент, зазначивши, що потрібно ще працювати над розширенням соціальної основи програми виплат за вакцинацію.

Нагадаємо, президент України Володимир Зеленський пообіцяв, що всі громадяни країни, які вакцинувалися двома дозами вакцини, отримають державну виплату в 1000 грн. Мережа відреагувала на це масою мемів і фотожаб.

Нагадаємо, що виплати можна буде отримувати не тільки на віртуальну карту системи “Е-Підтримка”, а й на звичайну банківську карту – якщо таке дозволяє політика банку.

Коментарі