Переміщення гармат Т-12 на фронт: Росія перевозить застарілу зброю (Відео)

На території Криму були помічені гармати Т-12, які військові вантажівки перевозили до передової на фронті.

За інформацією порталу “Мілітарний”, гармати були пофарбованими, що може свідчити про проведення відновлювальних робіт перед відправкою на передову лінію.

Гармати Т-12 були розроблені ще у 50-х роках минулого століття, для знищення західних танків Leopard 1 та M60. Застарілу зброю давно зняли з озброєння, але ЗС рф можуть використовувати їх як польову артилерію для знищення наземних цілей із закритих позицій.

Зброя була перевезена на вантажних залізничних платформах, разом з бронетехнікою та автотранспортом.

Відповідно до відео, що було опубліковане, гармати Т-12 були вивезені з баз зберігання в росії та перевезені до Криму.

Протитанкова гладкоствольна гармата Т-12 була розроблена у 50-х роках минулого століття на Юргінському машинобудівному заводі №75 (місто Юрга). Основним завданням її використання було знищення західних танків Leopard 1 та M60. Попри те, що ця гармата використовувала лафет від 85-мм радянської протитанкової гармати Д-48, вона була досить ефективною у бою.

Освячував колони російської техніки на Харківщині: правоохоронці викрили колишнього настоятеля храму УПЦ

Проте застарілу гармату Т-12 давно зняли з озброєння, а на її місце прийшла протитанкова гармата МТ-12 “Рапіра” у 1972 році. У цій зброї була змінена лише швидкість перевезення, яка досягала до 60 км/год по автодорозі та до 25 км/год по ґрунтовій шляхом зміни лафета.

Боєкомплект протитанкової гармати МТ-12 “Рапіра” включає кілька типів підкаліберних, кумулятивних та осколково-фугасних снарядів, а також керовані протитанкові ракети.

“Поява такого застарілого озброєння в окупантів може говорити про спроби заповнити втрати артилерійських систем. Т-12 можуть везти на поле бою через швидке зношування стволів у більш сучасних артсистемах, на відновлення яких потрібен час”, — зазначили військові фахівці.

Коментарі