Під Генічеськом український військовий підірвав міст разом із собою

Під Генічеськом український військовий, матрос Віталій Скакун, з окремого батальйону морської піхоти, підірвав міст разом з собою, щоб не дати пройти російським окупантам, повідомляє Генеральний штаб ЗСУ.

Щоб зупинити просування окупантських військ, було прийнято рішення на підрив Генічеського автомобільного мосту.

“Виконати це завдання зголосився інженер окремого батальйону матрос Скакун Віталій Володимирович. Міст був замінований, але відійти звідти він не встиг. За словами побратимів Віталій вийшов на зв’язок, і повідомив про те, що підриває міст. Відразу ж пролунав вибух. Наш побратим загинув. Його героїчний вчинок значно сповільнив просування ворога, що дозволило підрозділу передислокуватися та організувати оборону”, — сказано в повідомленні.

Командування морської піхоти клопотатиме перед вищим командуванням про присвоєння матросу Скакуну Віталію державної нагороди.

Нагадаємо, 24 лютого близько 5:00 ранку російські війська напали на Україну. Протягом декількох годин були обстріляні військові бази в різних регіонах країни. Українські військові знищили чотири танки на окружній дорозі в Харкові, протягом дня билися за щастя, аеродром в Гостомелі, Зміїний острів і Чорнобильську АЕС.

25 лютого бої йдуть під Києвом, в Сумах, Херсоні, Мелітополі, навколо Харкова, на Донбасі, в Чернігівській та Житомирській областях. Українські війська тримають оборону.

Теги:

Коментарі