Під Кремінною українські військові спалили хвалений російський БМПТ “Термінатор” (Фото, Відео)

Українські військовослужбовці в районі Кремінної в Луганській області знищили хвалений Російський “Термінатор” — БМПТ, якою активно хвалилися російські пропагандисти, називаючи машину “невразливою”.

Про це повідомив керівник Луганської області Сергій Гайдай.

“Нещодавно орки на своєму головному пропагандистському раша ТБ хизувалися бойовою машиною підтримки танків з гучною назвою “Термінатор”. Стільки красивих слів про те, що машину майже неможливо знищити… майже”, — єхидно прокоментував знищення БМПТ губернатор Луганщини.

Бійці ЗСУ показали знищення двох російських танків (Відео)

Гайдай також опублікував фото та відео моменту знищення БМПТ. Це перше візуально підтверджене і зафіксоване знищення машини. На відео видно, що БМПТ була знищена в результаті артилерійського удару ЗСУ.

БМПТ “Термінатор” – російська бойова машина вогневої підтримки, створена на базі танка Т-90. Її завдання – дії у складі танкових формувань для ліквідації протитанкових засобів противника: живої сили з гранатометами та ПТРК. Машина нібито може вражати на ходу і з місця танки, БМП, укріплення та інші цілі.

Хоча перший “Термінатор” був повністю готовий у 2006 році, на озброєння його так і не прийняли. Російські війська мають щонайбільше 10 машин цього типу у своєму складі, ще три одиниці придбав у 2011 році Казахстан.

Коментарі