Підприємство в Житомирській області працювало на «гауляйтера» Херсонщини Сальдо

Кінцевим бенефіціаром видобувної компанії у Житомирській області була родина гауляйтера захопленої частини Херсонщини Володимира Сальдо. Як повідомили у пресслужбі СБУ, підприємство займалось видобутком, обробкою та продажем граніту у промислових масштабах. Частину отриманих прибутків спрямовували на забезпечення потреб окупаційних органів на тимчасовозахопленій частині півдня України.

У вересні минулого року було накладено арешт на активи комерційної структури за співпрацю з поплічниками країни-агресора. Крім цього, під час досудового розслідування викрито схеми, які використовували очільники компанії для виведення грошей у тінь та їх подальшого використання в інтересах ворога.

Заступниці гауляйтера Херсонської області повідомили про підозру (Фото)

Для реалізації оборудок їхні організатори штучно занижували обсяги видобутої сировини та об’єми продажу готової продукції, а також змінювали її цінову категорію. Для цього вносили недостовірні відомості до звітної фінансово-господарської документації. Таким чином державний бюджет України втрачав мільйони гривень у вигляді несплачених податків. При цьому зловмисники відмивали одержані прибутки через афілійовані фірми, зокрема у вигляді придбання технологічної продукції нібито для потреб підприємства.

Встановлено, що злочинна схема завдала збитки держбюджету на більше ніж 4,5 млн грн.

Керівнику видобувної компанії повідомили про підозру за двома статтями Кримінального кодексу України: відмивання доходів, одержаних злочинним шляхом, і зловживання повноваженнями службовою особою юридичної особи приватного права.

Під час обшуків за місцем проживання фігуранта та в приміщеннях підприємства правоохоронці виявили фінансово-господарську документацію, чорнові записи і банківські картки із доказами оборудок.

Тривають слідчо-оперативні дії для встановлення всіх обставин злочину і притягнення винних до відповідальності.

Теги:

Закінчила Харківський національний університет імені Каразіна. У журналістиці працює із 2008 року.
Показати всі пости

Коментарі