Поліція буде перевіряти COVID-сертифікати по QR-коду

Поліція буде перевіряти COVID-сертифікати по QR-коду з програми “Дія” або з паперового документа. Загалом створили близько 900 бригад для контролю епідбезпеки. Про це розповів перший заступник начальника Департаменту патрульної поліції України Олексій Білошицький в ефірі програми “Сніданок з 1+1”.

“Перевіряти достовірність сертифікатів про вакцинацію громадян з 21 жовтня будуть працівники Держпродспоживслужби, Центру контролю і профілактики хвороб на місцях, а також співробітники патрульної поліції України. Перевірки проводитимуть в місцях великого скупчення людей, де може бути поширення хвороби – під час перевезень, відвідувань закладів, ринків, торгових майданчиків”.

У Чернігові підробляли ПЛР-тести і COVID-сертифікати

У паперових свідоцтвах про вакцинацію обов’язково повинні бути реквізити – інформація про вид щеплення, кількість доз щеплення, підпис лікаря та печатка офіційної установи охорони здоров’я.

“Всі дані про вакцинацію громадян вже є в реєстрі, який також підключений до міжнародних баз. Інформація буде перевірятися дуже ретельно. Працівники, які будуть перевіряти свідоцтва про вакцинації, повинні переконатися в достовірності свідоцтва, адже відомі випадки їх підробки”, – розповів Олексій Білошицький .

Українцям стали доступні жовті COVID-сертифікати в додатку “Дія”

За виготовлення та збут підробленої документації правопорушникам може загрожувати покарання – від штрафу у 17 тисяч гривень до 5 років позбавлення волі.

Разом з тим за використання підроблених довідок або сертифікатів передбачено покарання – від штрафу на суму до 850 гривень до обмеження волі на строк до 2-х років.

Нагадаємо, раніше в Черкаській області сімейний лікар виписував фальшиві міжнародні COVID-сертифікати. За даними поліції, схему організувала 32-річна лікар сімейної медицини спільно зі своєю 48-річною знайомою, яка була посередницею.

I think all aspiring and professional writers out there will agree when I say that ‘We are never fully satisfied with our work. We always feel that we can do better and that our best piece is yet to be written’.
Показати всі пости

Коментарі