Порушував карантин: на Сумщині чоловіка оштрафували на 17 тисяч за вихід на вулицю без паспорта

У Сумській області стався прецедент зі штрафом для українця, якого звинуватили в порушенні карантинних обмежень. Суд оштрафував його за те, що він покинув квартиру без паспорта.

Як повідомляється в Єдиному реєстрі судових рішень, ситуація сталася в населеному пункті Хмелів Сумської області. Увечері 1 листопада поліцейські зупинили місцевого жителя з проханням показати паспорт. Паспорта при ньому не виявилося, тоді поліцейські склали на нього протокол.

Штраф та громадські роботи: у Харкові засудили підлітка, який побив школярку

8 листопада Роменський міськрайонний суд вирішив, що чоловік своїми діями порушив карантинні обмеження та присудив йому штраф у 17 тисяч гривень. Своє рішення суд обґрунтував тим, що постанова Кабміну про введення в Україні карантину забороняє громадянам перебувати на вулиці без документів, що засвідчують особу, громадянство або спеціальний статус.

Тепер він повинен сплатити 17 тисяч гривень штрафу, а також 454 гривні судового збору. На оскарження такого вироку відповідач має 10 днів.

Нагадаємо, нещодавно в Харкові поліція оштрафувала водія автобуса, який спробував порушити карантин. Чоловікові може загрожувати штраф до 170 тисяч гривень.

Коментарі