Повітряні тривоги лунатимуть рідше: у Міноборони оприлюднили важливу інформацію

Міністр оборони Олексій Резніков оголосив про кількість ракет, яка залишилася у рф.

Відповідну інфографіку він опублікував у своєму акаунті в Twitter.

Як повідомляє Міністр оборони України — у російської федерації закінчуються запаси ракет, а саме:

  • балістичні ракети, вичерпано 89% запасів;
  • крилаті ракети “Калібр”, вичерпано 91% запасів;
  • протикорабельні ракети Х-22 — 66%;
  • протикорабельні ракети “Онікс” – 31%;
  • крилаті ракети Х-101 — 84%;
  • дрони-камікадзе “Shahed-136” вичерпані на 88%.

Іран може передати російській армії ще близько тисячі одиниць літальних апаратів. Крім того, в Росії все ще великі запаси ракет для комплексів С-300 і “Іскандерів”. Олексій Резніков стверджує, що таких ракет в окупантів 83% і 44% відповідно.

Російський снаряд вщент зруйнував будинок у Харківській області

Аналізуючи вищесказане, можна стверджувати, що ракетні атаки на критичну інфраструктуру України будуть рідше. Окупантам буде все складніше готуватися до чергових масштабних атак. Ймовірно, повітряні тривоги будуть звучати рідше, але не можна ігнорувати той факт, що окупанти активно використовують дрони-камікадзе, але і вони не будуть чинити значну загрозу, оскільки під час атаки дронів в перші дні нового року наші захисники знищили всі літаючі апарати. Також українськими конструкторами був створений унікальний дрон, який полюватиме на Іранський Shahed 136. Це допоможе нашим силам протиповітряної оборони економити дорогі ракети, адже окупанти запускають дрони по цілях тільки вночі, щоб їх не можна було знищити зі стрілецької зброї.

І не варто забувати, що наприкінці січня українські військові почнуть навчатися керувати системами протиракетної оборони Patriot. Ці системи ПРО передадуть наші західні партнери, а саме США і Німеччина. Тому вже найближчим часом наше небо стане безпечнішим, а плани окупантів занурити нас у темряву остаточно проваляться.

Коментарі