Працівників слідчого ізолятора в Херсоні судитимуть за державну зраду

Працівники Державного бюро розслідувань (ДБР) завершили досудове розслідування стосовно трьох колишніх співробітників слідчого ізолятора у Херсоні, які співпрацювали з окупантами та утримували за ґратами патріотично налаштованих українців. Після звільнення Херсона вони самі опинилися під вартою.

Обвинувальні акти направлені до суду.

Згідно з матеріалами слідства, на початку окупації Херсонської області ворог захопив державну установу “Херсонський слідчий ізолятор”, після чого зрадники добровільно перейшли на бік окупантів та стали працювати в незаконно створеній структурі” слідчий ізолятор №1″, яка підпорядковувалася окупаційній адміністрації рф. В установі діяли закони країни-агресора, а зрадники отримували зарплату в рублях.

Колишні правоохоронці з Херсонщини звинувачуються у державній зраді

Крім цього, вони незаконно утримували українців в камерах, застосовували до них психологічний тиск та агітували колишніх колег до співпраці з ворогом. Вони також зірвали з форми державну символіку та стали використовувати ворожі нашивки.

Після звільнення Херсона зрадники намагалися втекти, проте їх затримали працівники ДБР під час проведення стабілізаційних заходів.

Зараз вони перебувають під вартою.

Троє чоловіків звинувачуються в державній зраді в умовах воєнного стану, що передбачає довічне позбавлення волі з конфіскацією майна.

Коментарі