Приватбанк попередив про нове шахрайство з “тисячею Зеленського”

Державний ПриватБанк попередив українців про нову схему шахраїв, яка стосується виплати тисячі гривень за вакцинацію. Про це повідомила пресслужба банку.

“За інформацією банку, в цей час деяким клієнтам надходять особисті повідомлення нібито від імені банку, в яких вказано текст на кшталт: “Даруємо 1000 UAH своїм відданим клієнтам”. Надалі після переходу за посиланням клієнти вводять персональні дані від свого аккаунта Приват24 на шахрайському фішинговому сайті, після чого шахраї отримують можливість списувати гроші з рахунків”, — сказано в повідомленні.

Тисяча за щеплення: у Харківському видавництві вдвічі зросли продажі

У банку заявили, що такі повідомлення нікому не відправляли. Клієнтів закликають не реагувати на сумнівні СМС, оскільки через них шахраї крадуть логіни та паролі від Приват24.

“ПриватБанк не поширював таких СМС або повідомлень в месенджерах. Настійно рекомендуємо при отриманні подібних СМС-повідомлень не переходити за посиланням, вказаним в повідомленні, та якомога швидше звертатися в гарячу лінію Приватбанку за додатковими роз’ясненнями”, — наголошується в повідомленні.

 

У МОЗ попередили про нове шахрайство з тисячею за вакцинацію

Нагадаємо, президент України Володимир Зеленський пообіцяв, що всі громадяни країни, які вакцинувалися двома дозами вакцини, отримають державну виплату в 1000 грн. Мережа відреагувала на це масою мемів та фотожаб. Також стало відомо, на що українці витрачають тисячу за вакцинацію.

Коментарі