“Ребалансування потужностей”: в Укренерго пояснили, як будуть відключати світло найближчими днями

Представник Укренерго пояснив, від чого залежить впровадження графіків аварійних відключень.

Про це розповів голова правління НЕК “Укренерго” Володимир Кудрицький в ефірі національного телемарафону.

“По всій Україні наш диспетчерський центр сьогодні впровадив графіки аварійних відключень. Це було потрібно для того, щоб енергосистема не розбалансувалася під час атаки, коли великий обсяг потужностей електростанцій виходить з роботи практично моментально після “прильотів”. Тому по всіх областях були ці графіки впроваджені. Зараз ми їх поступово знімаємо і замінюємо на ліміти, які ми застосовуємо для кожної області. На сьогодні та на завтра ліміти споживання. Завтра ці ліміти будуть подібними до того, як були десь 3-4 дні тому”, — пояснив Кудрицький.

У Харківській області скоротили комендантську годину

Зі слів голови правління Укренерго – ліміти будуть збільшуватися паралельно з тим, як буде відновлюватися енергосистема. Крім того, він зазначив, що в найближчі два дні в Україні — пік морозів, тому впевнений, що РФ вибрала цей час для удару невипадково.

“Те, що долетіло, воно спричинило досить значні пошкодження як для наших електростанцій, які виробляють електроенергію для громадян, так і для наших підстанцій. Тобто частини мережі магістральної, якою оперує Укренерго. Разом з тим хочу сказати, що ситуація у нас контрольована. Зараз енергосистема працює у нас як цілісний єдиний організм. Ми приєднані до Європи. Є певні обмеження, звичайно, аварійні обмеження поставок нашим споживачам, але в цілому ситуація знаходиться під контролем”, — запевнив Кудрицький.

Коментарі