РФ повною мірою можна назвати країною без ППО — експерт

На сьогодні можна сміливо констатувати те, що в Росії відсутнє повноцінне ППО і в цілому рф є країною не здатною захистити свій повітряний простір. При цьому ППО України є більш ефективним, хоча і більш застарілим.

Про це серію твітів опублікував військовий експерт Олександр Коваленко.

Коваленко розгорнуто пояснив свою думку стосовно даного питання, грунтуючись на загальнодоступних фактах та спостереженнях за результативністю російського ППО в порівнянні з нинішнім українським оснащенням. Експерт пояснив, чому системи протиповітряної оборони рф не справляються зі своїм завданням.

“Пояснення полягає в тому, що в Росії на сьогодні немає ешелонованої ППО, а превалюють виключно комплекси великого радіуса дії (БРД). Тобто комплекси малого радіуса дії (МРД) не забезпечують необхідного прикриття і навіть більше перестають існувати як елемент ешелону” — пише Коваленко.

Росіяни в паніці через “ядерну зброю” ЗСУ на Кінбурні (Відео)

Також він зазначає, що комплекси радянського зразка просто не помічають сучасне озброєння, оснащене елементами придушення, яке на кілька поколінь новіше, ніж “совкові технології”.

“Навіщо вам в сучасній війні комплекси, що б’ють на сотні кілометрів, але не бачать об’єктів, здатних ці комплекси кришити на капусту? При цьому створювати в потрібній кількості захист цих комплексів ви не здатні. Чому? Тому що технічно та технологічно Росія відстала країна і їй простіше створювати комплекс визначає об’єкт в просторі довжиною 15 метрів, ніж комплекс, що розпізнає об’єкт менше метра. Відсталість та деградація, а також повне безсилля — ось найкраща характеристика ППО в Росії,” — підсумував експерт.

Росія попередила Грецію про можливі наслідки передачі Україні систем ППО

З цього всього випливає логічний висновок, що країна, яка не має ешелонованої ППО, не має ППО в принципі. Здебільшого завдяки Україні, Росія зараз належить до країн з недорозвиненою та абсолютно марною ППО.

Коментарі