Росіяни атакували авто поліцейських у Вовчанську, які виїхали на евакуацію літньої жінки

Начальник райвідділу, начальник слідства та оперативник зранку виїхали у Вовчанськ, щоб евакуювати літню жінку та інших мешканців, які просили про допомогу. Як розповів начальник слідчого управління поліції Харківщини Сергій Болвінов, правоохоронці потрапили під обстріл прямо під будинком.

“Спочатку побачили, як здіймається пил, одразу зрозуміли, що він від куль. І тут – вистріл в лобове скло, прямо в мене. Це був снайпер, ми знаходилися неподалік закинутої фабрики, звідти він і працював”, – розповів начальник слідчого відділення Владислав Єфаров, який перебував за кермом.

Росіяни взяли в полон цивільних мешканців Харківщини (Відео)

Зупинитися та забрати бабусю росіяни не дали. Поліцейські на швидкості поїхали далі. І тут розпочався справжній розстріл.

“Розстрілювали з автоматів, кулеметів. З обох боків вулиці, якою ми їхали. Росіяни засіли в будинках і звідти стріляли. Я відчув, що пробито колесо, але зупинятися було не можна”, – розповів Владислав Єфаров.

Поліцеські змогли виїхати за межі міста і тільки там дістали запаску. Більше десятка влучань по кузову авто – трьох поліцейських врятував броньований автомобіль. Цю машину правоохоронці отримали менше ніж пів-року тому як допомогу від уряду США.

“Від 10 травня всі наші поліцейські кожного дня, під обстрілами, їздять на евакуацію та вивозять людей з прикордонних територій, фіксують воєнні злочини. Але зараз на Вовчанському напрямку та в самому місті вкрай небезпечно. Я наполегливо не рекомендую їздити туди ані волонтерам, ані решті громадян. Ворог веде вогонь на ураження”, – зазначив Сергій Болвінов.

Закінчила Харківський національний університет імені Каразіна. У журналістиці працює із 2008 року.
Показати всі пости

Коментарі