Російський режисер збирається зняти фільм про дітей в Україні: українські творці обурені

Режисер Александр Молочников планує зняти короткометражний фільм про дітей-сиріт з Бахмута, Донецької області, в Києві. Але його команда приховує від потенційних учасників його проєкту те, що режисер є росіянином і ще минулого року знімав серіал в Росії.

Про це повідомила українська режисерка та письменниця Ірина Цілик у своєму профілі на Facebook.

Цилік зазначила, що Молочников знімав серіал в Росії ще минулого року, а пізніше переїхав до Нью-Йорку та отримав паспорт громадянина США.

“Алєксандр Молочніков планує знімати свій ігровий короткий метр про дітей з Бахмута в найближчі дні під Києвом, він з оператором уже в Україні і намагається швидко зібрати українську команду та провести зйомки в реальній локації – зруйнованому домі. От тільки інформація про те, що режисер – росіянин, чомусь переважно приховується від потенційних учасників”, — пише Цілик.

У Харкові помер телеведучий Олександр Симоненко

Про те, що росіянин планує зняти фільм у Києві, стало відомо від українського художника Івана Левченка, до якого Молочников звернувся з пропозицією працювати на його проєкті. За словами Ірини, Іван навмисно “ввімкнув дурня”, отримав сценарій та записав аудіо його розмови з Молочніковим.

“Зі слів Молочнікова, він має підтримку Офісу президента України і отримав прес-карти для себе та оператора. (UPD Я не можу знати цього напевно, переказую слова Молочнікова, які почула на власні вуха у записаній розмові)”, — розповідає Ірина Цілик.

За словами української режисерки, в сценарії росіянина багато некоректних елементів, але головне у цій історії полягає в тому, що від потенційних учасників проєкту приховують те, що режисер є росіянином.

Біля харківського стадіону “Металіст” замалювали портрет Ярославського

“Я прочитала його сценарій. В ньому багато несмаку, але найгірше не це. Вдумайтеся ще раз – в той час, як українські діти гинуть від терористичних дій Росії, режисер-росіянин їде в Україну знімати про це ігровий фільм і залучає до зйомок інших українських дітей, чиї батьки поняття не мають про те, що це за проект і хто його автор. Чому я вирішила, що потенційні учасники цього не знають? Після мого попереднього посту мені написала в приват одна з таких шокованих мам. Вона поняття не мала, для кого знімає акторські проби. Пізніше моя приятелька кастинг-директорка написала мені, що отримала таку ж інформацію від іншої мами. Тобто це не помилка, а тенденція” — зазначає вона.

22 лютого Александр Молочников звернувся до українських підписників у своєму Instagram із проханням прислати йому історії про дітей, які постраждали від російської агресії.

“Дорогі Українські передплатники! Напишіть, будь ласка, про дітей в цей страшний рік. Вибачте, якщо когось образити таке прохання, але мені дійсно дуже важливо, та й не тільки мені, послухати ваші історії про їх сприйняття цього пекла. Реакції, парадокси, будь-які дрібниці, дорослі вчинки, дитяча наївність. Тільки напишіть не загальні слова, а опис конкретних, нехай навіть незначних епізодів (в подробицях). Розумію, що це важко, але буду вам дуже вдячний за історії дітей на війні”, — написав у дописі до фото Молочников.

Коментарі