Російський олігарх Ігор Чуркін підозрюється у заволодінні нерухомим майном Львівського автобусного заводу (Відео)

Державне бюро розслідувань України (ДБР) висунуло підозру російському олігарху Ігорю Чуркіну у справі про незаконне заволодіння нерухомим майном ЗАТ “Завод комунального транспорту” (колишній ВАТ “Львівський автомобільний завод”). Внаслідок дій Чуркіна підприємство зазнало збитків у розмірі понад 350 мільйонів гривень.

Розслідування встановило, що у 2005 році Ігор Чуркін став головою спостережної ради ЗАТ “Завод комунального транспорту”, що надавало йому право приймати важливі рішення на підприємстві, включаючи відчуження нерухомого майна.

У 2008 році він організував відчуження 8 об’єктів нерухомого майна Львівського автомобільного заводу, передаючи їх власним комерційним структурам.

Для втілення своїх планів, Чуркін вказав своєму підлеглому підробити офіційні фінансові документи ЗАТ “Завод комунального транспорту”, які використовувалися для виведення майна з підприємства, що призвело до значних фінансових втрат для нього.

Нацполіція розкрила шахрайську схему продажів неіснуючих авто для ЗСУ (Фото, Відео)

Аналогічну схему Чуркін використав у 2016 році, організовуючи підробку судового рішення, яке встановило законні умови для передачі нерухомого майна заводу його групі підприємств.

Загальна сума завданих збитків ЗАТ “Завод комунального транспорту” становить понад 367 мільйонів гривень.

На сьогодні майно заводу було повернено державі.

Російському олігарху було пред’явлено підозру за статтею 358 Кримінального кодексу України (підроблення офіційного документа з метою використання його в офіційних цілях) та за статтею 191 (заволодіння чужим майном шляхом зловживання службовим становищем в особливо великих розмірах). За цими статтями передбачено покарання у вигляді позбавлення волі на строк до дванадцяти років.

Процесуальне керівництво в справі здійснює Офіс Генерального прокурора України.

Коментарі