СБУ повідомила про підозру “керівнику уряду” окупованої Донеччини у справі вивезення зерна до Росії

Служба безпеки України повідомила про підозру «голові уряду ДНР», який відповідальний за організацію вивезення українського зерна з Маріуполя до Російської Федерації.

У результаті слідчо-оперативних дій було встановлено, що громадянин Росії Віталій Хоценко, який входить до найближчого оточення терориста Пушиліна, є підозрюваним у вчиненні злочину. Він є фігурантом терористичної організації «ДНР» та виконує завдання московського керівництва щодо матеріально-технічного забезпечення бойовиків, які беруть участь у збройній агресії проти України.

Крім того, Хоценко організував вивезення українського зерна, вугілля та граніту з Маріупольського порту до Російської Федерації. Він також є одним з ключових організаторів фейкового референдуму щодо «приєднання» захопленої території Донеччини до складу Росії.

На окупованій Херсонщині місцева “поліція” вкрала автомобілі в російського пропагандиста Сапонькова

На підставі зібраних доказів слідчі СБУ повідомили фігуранту про підозру за двома статтями Кримінального кодексу України: ст. 110 (посягання на територіальну цілісність і недоторканність України) та ст. 258-3 (створення терористичної групи чи терористичної організації).

Наразі Хоценко переховується від правосуддя на тимчасово окупованій території сходу України, але СБУ знає про його місцезнаходження та проводить комплексні заходи для скорішого притягнення до відповідальності.

Розслідування проводили співробітники СБУ трьох областей за процесуального керівництва Донецької обласної прокуратури.

Коментарі