СБУ припинила діяльність 11 проросійських інтернет-агітаторів в Україні (Фото)

Служба безпеки України припинила діяльність в Україні ще однієї російської мережі інтернет-агітаторів, які пропагували “русскій мір” та поширювали соцмережами кремлівські фейки.

Про це повідомляє пресслужба СБУ.

На Харківщині поліцейський-зрадник здав росіянам місцевих військових та працівників СБУ

До складу мережі входило 11 осіб з різних областей країни. Інформацію для публікацій поплічники терористів брали з пропагандистських ресурсів рф.

  • У Київській області контррозвідка СБУ викрила бізнесмена, який на власній сторінці в одній з соцмереж заперечував факт російської агресії та називав війну в Україні “внутрішнім громадянським конфліктом”.
  • На Чернігівщині впіймали двох пропагандистів, які поширювали дописи на підтримку агресивної політики кремля та співчували втратам загарбників. Для цього вони використовували російську соцмережу, заборонену в Україні.
  • У Дніпропетровській області чотири місцеві мешканці у соцмережах та у розмовах закликали до співпраці з російськими терористами. Також вони розміщували дописи, які дискредитують Збройні сили України та Сили оборони.
  • На Харківщині поплічник російських терористів розміщував у соцмережах ролики з героїзацією росіян та їхньої збройної орди.
  • Кіровоградська область: двоє інтернет-агітаторів виправдовували злочини російських терористів та раділи обстрілам українських міст.
  • Одеса: повідомлено про підозру поплічниці терористів, одній з адміністраторів анонімного чату в Telegram, який був створений для збору інформації про пересування української військової техніки по території регіону.

“За даними фактами тривають слідчі дії у межах кримінальних проваджень за двома статтями Кримінального кодексу України: ст. 111-1 (колабораційна діяльність); ст. 436-2 (виправдовування, визнання правомірною, заперечення збройної агресії рф проти України, глорифікація її учасників)” – сказано у повідомленні.

Коментарі