СБУ затримала російського агента, який навів ракетний удар по школі та лікарні у Лимані

Зловминик збирав розвіддані про розташування вогневих позицій та маршрути переміщення Сил оборони в регіоні. Також він передавав ворогу координати об’єктів критичної інфраструктури та соціальних установ на території Лиману Донецької області, які окупанти використовували для підготовки і проведення масованих ракетних обстрілів міста.

Як повідомили у пресслужбі СБУ, за наводкою цього зловмисника російські загарбники здійснили повітряний удар по місцевій школі та обласній клінічній лікарні. Після ворожої атаки він виходив на місцевість щоб зробити фото-, відеофіксацію пошкоджених будівель і відправити «звіт» своїм російським кураторам.

Співробітники СБУ затримали коригувальника під час передачі розвідувальної інформації агресору.

За даними слідства, затриманим виявився місцевий житель, якого у квітні цього року завербував представник спецслужб РФ для проведення підривної діяльності в регіоні. Для комунікації використовували анонімні месенджери.

Під час затримання у російського агента виявлено мобільний телефон із доказами законспірованого листування з ворогом.

Наразі фігуранту повідомлено про підозру за ч. 3 ст. 114-2 (несанкціоноване поширення інформації про направлення, переміщення зброї, озброєння та бойових припасів в Україну, рух, переміщення або розміщення Збройних Сил України чи інших утворених відповідно до законів України військових формувань, вчинене в умовах воєнного стану) Кримінального кодексу Україну.
Йому обрано запобіжний захід у вигляді тримання під вартою.

Теги:

Закінчила Харківський національний університет імені Каразіна. У журналістиці працює із 2008 року.
Показати всі пости

Коментарі