СБУ затримала заступника голови Одеської ОВА, який за $35 000 хотів «відмазати» підлеглого від тюрми

СБУ затримала заступника голови Одеської обласної військової адміністрації, який за 35 тис. дол. хотів «відмазати» підлеглого від тюрми

Посадовець за гроші пропонував керівнику одного зі структурних підрозділів ОВА своє «сприяння» в уникненні кримінальної відповідальності за привласнення державного майна. За 35 тисяч доларів він обіцяв вирішити питання щодо закриття відповідного провадження, де фігурував чиновник. Для цього він нібито планував використати особисті зв’язки у правоохоронних органах України.

У Полтаві суддя привласнив хабар, призначений його колезі – НАБУ

Як повідомили у пресслужбі СБУ, правоохоронці задокументували факт передачі посадовцю «авансу» у розмірі 27 тисяч доларів. Чиновника затримали в будівлі облдержадміністрації під час передачі ним отриманих грошей своєму водію.

Під час обшуків за місцями проживання фігуранта та в його автомобілі правоохоронці виявили: понад 45 тисяч доларів, більше ніж 21 тисячу євро, золоті злитки та монети.

Наразі затриманому повідомили про підозру за двома статтями Кримінального кодексу України: шахрайство, вчинене в особливо великих розмірах, і закінчений замах на підбурювання до надання неправомірної вигоди службовій особі, яка займає відповідальне становище. Вирішується питання щодо обрання міри запобіжного заходу. Тривають слідчо-оперативні дії для встановлення всіх обставин правопорушення і притягнення до відповідальності винних осіб.

Закінчила Харківський національний університет імені Каразіна. У журналістиці працює із 2008 року.
Показати всі пости

Коментарі