Скандал з нардепом Галушком: всі подробиці “зашквару” депутата від “Слуг народу”

22 грудня в Україні вибухнув черговий скандал, пов’язаний з владою. Народний депутат від партії “Слуга народу” Микола Галушко був викритий в хамському відношенні до патрульних поліцейських, які зупинили його водія за порушення ПДР. Що цікаво, інцидент стався ще в грудні 2020 року, проте відео опублікували тільки недавно.

Відео 22 грудня опублікувала “Українська правда”. На ньому людина, схожа на нардепа Галушка, намагається “виручити” свого водія, якого поліція зупинила за грубе порушення ПДР — перетин подвійної суцільної смуги. Правоохоронці вислуховують на свою адресу від нардепа чимало “прекрасностей” – в тому числі й те, що вони “де*іли” та що вони не сміли зупиняти та оглядати автомобіль народного депутата.

 

Пікантності ситуації додає той факт, що депутат є членом комітету Ради з правоохоронної діяльності, випускником Національної академії МВС.

Того ж дня на інцидент відреагувала фракція СН.

Загибель нардепа Полякова: у поліції залишилося тільки дві версії

“Наша фракція перепрошує у працівників поліції та в усіх, кого могла образити ця ситуація. Як нам вдалося з’ясувати, і це підтверджують дані самого відео, цей інцидент мав місце рік тому, 18 грудня 2020 року. Як стверджує сам депутат Галушко, він знав про існування цього відео, оскільки воно було предметом шантажу з боку тодішнього керівника МВС, який погрожував оприлюднити його в разі відмови депутата підтримувати в парламенті його ініціативи” — написала спікер фракції Юлія Палійчук.

Пізніше інцидент прокоментували сам Галушко та згаданий в релізі СН ексміністр МВС Арсен Аваков. При цьому “винуватець торжества” спростував власну фракцію, заявивши, що його ніхто не шантажував, і ще раз на біс обізвав поліцію”де*ілами”.

Скандал із Заступником міністра МВС: ексчиновник до Майдану співпрацював з проросійським “Оплотом”

“Не було ніякого порушення, просто зупинили машину та обшукали без законних підстав: робочі документи, барсетку, гаманці, які знаходилися у мене в машині, мої особисті та робочі документи. Якщо я їм пояснюю, а вони кажуть “ми могли це робити” – дебіли, значить” — заявив нардеп.

Аваков же заявив, що взагалі особисто не знайомий з Галушко та не міг його ніяк шантажувати. Він додав, що це був не єдиний інцидент, де були замішані нардепи від СН і він говорив про це з главою фракції Давидом Арахамією та своїм наступником на посаді глави МВС Денисом Монастирським, на той момент — головою профільного комітету Ради.

До речі, глава МВС Денис Монастирський заявив, що інцидент благополучно вичерпаний, а водія Галушко Печерський районний суд Києва засудив до штрафу в 10,2 тис.грн та позбавлення прав строком на рік.

 

 

Нагадаємо, раніше подібний скандал коштував місця заступника міністра МВС чиновнику Олександру Гогилашвілі. Гогілашвілі потрапив у скандал 11 грудня, коли в зоні ООС на блокпосту посварився з поліцейськими. Лайка потрапила на відео — Гогилашвілі погрожував поліцейським, зневажав їх, хамив та лаявся. Ситуація викликала великий резонанс, і чиновник був змушений подати у відставку

Коментарі