“Стіна впала на дитяче ліжко”: наслідки російського ракетного удару по місту Первомайський

Російські окупанти випустили ракету “Іскандер” у місті Первомайський Харківської області. Внаслідок удару осколками та вибуховою хвилею буквально знесло два житлові будинки. В одному з них загинули троє членів однієї сім’ї: 13-річна дівчинка, її дідусь і прабабуся. Їхнім сусідам пощастило більше, оскільки в родині обійшлося без жертв. Newsroom поспілкувався з мешканцем Первомайського Юрієм Шевченком, родина якого раптово залишилася без даху над головою.

Внаслідок російського ракетного удару по Первомайському загинули три члени родини

“Я в той момент був на роботі неподалік будинку. Коли почув потужний вибух і побачив стовп диму в тій стороні, де живу, одразу сів на велосипед і поїхав додому. Коли побачив, що сталося, думав, що в будинку ніхто не вижив”, – каже чоловік.

“Я в той момент був на роботі неподалік будинку. Коли почув потужний вибух і побачив стовп диму в тій стороні, де живу, відразу сів на велосипед і поїхав додому. Коли побачив, що сталося, думав, що в будинку ніхто не вижив”, – каже чоловік.

Момент ракетного удару по місту Первомайський, 26 вересня 2022 року

У момент ракетного удару в будинку були його 65-річна мати та 66-річний батько.

“Мама якраз дивилася телевізор і просто дивом її не зачепило, бо уламками пробило телевізор і посікло весь дах. Вони навіть не почули звуку ракети, раптово настала темрява, бо ракета вдарила за шість метрів від будинку. Вони з батьком покликали один одного і вирішили повзти до виходу. Насилу змогли відчинити двері, бо їх деформувало та заклинило”, – згадує Юрій.

Від ракетного удару РФ у Первомайському Харківській області загинули чотири мирних мешканця

Вибуховою хвилею та уламками боєприпасу практично знищило житловий будинок, кілька стін просто впали. На щастя, на той момент вдома не було двох дочок-школярок 13-ти та 15-ти років, у яких на той момент закінчилися дистанційні заняття.

“Добре, що дітей не було вдома, бо в дитячій вони б просто не вижили – стіна впала прямо на дитяче ліжко. На той момент одна донька пішла на мікрорайон, а друга – до школи за підручниками”, – каже Юрій .

Наслідки російського ракетного удару по Первомайському Харківської області

Коли перший шок пройшов, батько Юрія відчув біль у нозі. Виявилося, уламками чоловіку посікло п’яту і гомілку. На місці йому надали першу допомогу. Зараз люди збирають уціліле на місці колишнього будинку і вп’ятьох тимчасово туляться в “однушці” родичів.

Наслідки російського ракетного удару по Первомайському Харківській області

Наразі обидві родини потребують фінансової допомоги.

Касьянова Тетяна Володимирівна
4149 4993 9651 8142 (Приват)
Жінка втратила чоловіка, матір та 13-річну внучку.

Шевченко Анастасія Юріївна
5168 7554 5571 5165
Мешканка другого будинку, який вщент зруйнувала російська ракета.

Коментарі