Суд відправив митрополита Павла під цілодобовий домашній арешт

Шевченківський райсуд Києва обрав запобіжний захід колишньому намісникові Києво-Печерської лаври, митрополитові УПЦ МП Павлу Лебедю, також відомому під прізвиськом Паша «Мерседес». Про це повідомило “Суспільне”.

Суд задовольнив клопотання прокуратури про цілодобовий домашній арешт. Крім того митрополита зобов’язали носити електронний браслет.

Прокурор просив для митрополита цілодобовий домашній арешт на 60 днів у селі під Києвом. Обвинувачення вважає, що Павло Лебідь може переховуватись, впливати на свідків, повторювати злочини, які скоював. Також прокурори подали клопотання, щоб протягом домашнього арешту митрополит не користувався соцмережами та відеохостингами.

СБУ оприлюднила перехоплення телефонних розмов митрополита УПЦ Павла

Адвокат Микита Чекман заявив, що 29 років священнослужитель проживає у Києво-Печерській лаврі, а прокурори просять про домашній арешт за зовсім іншою адресою, а це неможливо.

“Підозра необґрунтована, ризики необґрунтовані. Павло готовий сприяти в кримінальному провадженні, адже він сьогодні прибув попри стан здоров’я”, — сказав адвокат.

Чекман також просив застосувати запобіжний захід у вигляді особистого зобов’язання, оскільки митрополит зобов’язаний здійснювати служіння.

“Якщо буде застосовано такий запобіжний захід (цілодобовий домашній арешт, — ред.), то Павло буде позбавлений можливості звершувати служіння. А згідно з канонами, священник зобов’язаний їх здійснювати. Це буде грубим порушенням права на віросповідання”, — сказав адвокат.

Раніше суд оголосив перерву в засіданні і переніс його на 3 квітня, оскільки митрополит скаржився на погіршення самопочуття, однак невдовзі суд погодив примусовий привід митрополита УПЦ МП Павла Лебедя на засідання.

1 квітня СБУ вручила митрополиту Павлу підозру за двома статтями кримінального кодексу: розпалювання міжрелігійної ворожнечі (с. 161 ККУ) та поширення матеріалів, які виправдовують російську агресію (ст. 436-2 ККУ).

Теги:

Закінчила Харківський національний університет імені Каразіна. У журналістиці працює із 2008 року.
Показати всі пости

Коментарі