Тіла “кадирівців” завжди забирають, – військовий ЗСУ

Російські окупанти завжди забирають з поля бою мертві тіла кадировців, але з найманцями з “лнр” та “днр” ситуація йде інакше.

Про це розповів командир роти бригади “Ураган” (“гвардія наступу”) Антон Гатілов, який тримає оборону Сіверського напрямку вже понад чотири місяці, а також разом з бойовими товаришами протистоїть російським загарбникам. Його розповідь опублікувала пресслужба Нацгвардії України в Facebook.

“(Тіла – ред.) кадирівців завжди забирають. Був випадок, коли вони підірвалися на нашій міні і своїх двохсотих забрали на ранок. З найманцями з ОРДЛО не так патріотично”, — розповів командир роти.

Росіяни завалюють Бахмут м’ясом, але місто тримається – військовий ЗСУ

За словами Гатілова, на Сіверському напрямку переважають завербовані бригади “лнр”.

“Росіяни у них лише на керівних посадах, а власне штурмовими діями керують «кадирівці». Коли ми беремо у полон противника, вони всі говорять по методичці: «Ми не хотіли йти воювати». Розповідають, що когось узяли прямо таки з шахти, когось буквально викрали з вулиці, когось – із дому. Але коли вмикаєш телефон, то всі ілюзії розвіюються, бо бачиш, що він хотів, що йому подобається вбивати наших людей”, — поінформував нацгвардієць.

Антон Гатілов зазначив, що на передній край росіяни йдуть свідомо.

“У них зарплата 176 тисяч рублів, це три тисячі доларів. Платять їм без затримок, ми знаходили у них гроші, нові купюри. Вони знімають відео і називають нас німцями, а їхні дружини пишаються ними. Це означає, що їх все влаштовує, і масштабного примусу там немає”, — зробив висновок він.

Під Авдіївкою ЗСУ збили російський Су-25, пілот потрапив у полон

Він також припустив, що основною тактикою окупантів на цьому напрямку є виснаження противника.

“Ми перемелюємо росіян і їм подібних. Але з кожним днем на фронт із їхнього боку йдуть усе менш навчені окупанти. Якщо у грудні були колосальні артилерійські обстріли, і ворог майже не просувався, то зараз вони все частіше намацують нашу оборону своєю піхотою: ми мінуємо, а вони розміновують своїми тілами”, — уточнив Гатілов.

Коментарі