Тільки кожен десятий українець довіряє гривні — соцопитування

Понад 40% українців зберігають свої заощадження в доларах США, вдвічі менше використовують для цієї мети євро. Тільки кожен десятий громадянин України довіряє національній валюті, а п’ята частина українців взагалі не вірить валютам, вважаючи за краще зберігати заощадження в чомусь іншому.

Про це свідчать результати опитування, проведеного Research & Branding Group.

Уряд схвалив різке підняття ціни на пластикові пакети

При цьому третя частина українців взагалі не має ніяких заощаджень. 23% з тих, хто має заощадження, вважають, що їм вистачить їх тільки на місяць. Стільки ж вважають, що вони зможуть протриматися до чотирьох місяців. Тільки 7% вважають, що заощаджень вистачить їм на пів року, та тільки 4% — що заощаджень вистачить їм на рік або більше. 10% взагалі не знають, чи вистачить їм заощаджень хоч на якийсь термін.

Нагадаємо, з пенсіями в Україні традиційно біда — великими їх не назвати. Особливо в нинішніх кризових умовах, коли пенсійне забезпечення зростає значно повільніше, ніж ціни в магазинах. Однак сумно і те, що дуже багато українських пенсіонерів отримують від держави сущі копійки — пенсії не дотягують навіть до трьох тисяч гривень.

Коментарі