У депутата Держдуми РФ родом із Маріуполя знайшли 11 квартир у Києві

Українські правоохоронці оголосили підозру депутату російської Держдуми, який перед повномасштабним вторгненням голосував серед інших депутатів за надання дозволу на ведення військ на територію України. Також фігурант взяв участь у голосуванні за прийняття до складу РФ Луганської, Запорізької, Донецької та Херсонської областей.

Йому інкриміновано посягання на територіальну цілісність і недоторканність України та фінансування дій, вчинених з метою насильницької зміни чи повалення конституційного ладу або захоплення державної влади, зміни меж території або державного кордону України. Про це повідомили в Національній поліції і Офісі генпрокурора України.

За організацію вторгнення військ РФ на Харківщину повідомили про підозру шістьом генералам

Російський депутат є уродженцем Маріуполя Донецької області. Встановлено, що фігурант у цьому році нагороджений медаллю «за отвагу» та «бойовою» медаллю «за асвабаждєніє Маріуполя» наказом так званого голови так званої «днр» Пушиліна.

За даними слідства, депутат РФ періодично відвідував тимчасово окуповані території України, які знаходились під контролем збройних сил РФ і терористичної організації «днр». Також він неодноразово передавав військове та інше обладнання для використання у боротьбі зі ЗСУ. Крім того, підозрюваний сприяв у захопленні окупантами міста Маріуполь.

У ході досудового розслідування правоохоронці виявили та вилучили оригінали документів, що підтверджують наявність у підозрюваного 11 квартир у місті Києва. До суду направлено клопотання щодо накладення арешту на цю нерухомість. Досудове розслідування триває.

Як повідомив раддник мера Маріуполя Петро Андрющенко, мова йде про Дмитра Саблина.

Закінчила Харківський національний університет імені Каразіна. У журналістиці працює із 2008 року.
Показати всі пости

Коментарі