У Дніпрі спалахнув приватний будинок престарілих: загинули п’ять жінок

У вогні постраждали постояльці установи, яким було від 75 до 89 років. Про це 16 листопада повідомили у відділі комунікації ГУ Нацполіції в Дніпропетровській області.

У поліцію надійшло повідомлення про те, що в приватному будинку престарілих, який розташований в Центральному районі Дніпра, виявили п’ятьох мертвих жінок.

За попередніми даними, в одній з кімнат на другому поверсі будинку замкнуло проводку та сталося загоряння. Тіла загиблих направили на судово-медичну експертизу, яка встановить причину смерті.

Відомості про подію правоохоронці внесли до Єдиного реєстру досудових розслідувань за ст. 270 (“порушення вимог пожежної безпеки”) Кримінального кодексу України. Санкція статті передбачає до восьми років ув’язнення.

У поліції розповіли, що затримали адміністратора установи.

Трагедія в Харківському хоспісі: з’явилося відео перших хвилин пожежі

Нагадаємо, раніше приватний пансіонат горів у Харкові. У районі Холодної гори спалахнув двоповерховий приватний будинок. До моменту приїзду рятувальників полум’я охопило другий поверх споруди, де в той час перебували літні люди. З’ясувалося, що на території приватного будинку працював пансіонат для літніх людей. В результаті трагедії 15 людей загинули на місці, 11 вдалося врятувати. З них п’ятьох госпіталізували в лікарні міста. Через кілька днів у міському хоспісі помер один з евакуйованих постояльців. У мерії його кончину пов’язують з віком та супутніми захворюваннями. Правоохоронці затримали чотирьох підозрюваних. Власника незаконної споруди, подружжя, яке керувало пансіонатом та хлопця, який виконував функції адміністратора, відправили в СІЗО.

Коментарі