У Дніпрі затримали російського шпигуна – військовослужбовця ЗСУ

Співробітники Служби безпеки України затримали в Дніпрі російського шпигуна. Він збирав в інтересах Російської Федерації інформацію про протиповітряну оборону Дніпропетровської області, повідомляє пресслужба СБУ.

Російським шпигуном виявився молодший офіцер Збройних сил України. Він привернув увагу контррозвідки своєю підозрілою поведінкою, а в лютому 2021 року несподівано звільнився з лав ЗСУ. Повітряне командування “Схід” Збройних сил України, де проходив службу офіцер, негайно вжило заходів щодо недопущення витоку інформації в руки противника.

У Харкові СБУ за підозрою в держзраді затримала чоловіка

Контррозвідники зуміли заарештувати шпигуна в момент, коли він вже збирався передати накопичені дані представнику розвідслужб противника. У офіцера виявили важливі військові матеріали про організацію системи управліннями військами ППО, які він намагався передати представникам спецслужб Росії, а також інші докази його злочинної діяльності.

“В цей час йде оцінка вилучених файлів та документів”, – зазначила прессекретар Повітряного командування.

Нагадаємо, раніше в Харкові співробітники спецпідрозділу затримали шпигуна іншої держави в районі станції метро”Наукова”. Першими про спецоперацію повідомили користувачі соціальних мереж, виклавши кадри затримання.

Коментарі