У Києві поліцейського та медика викрили на підробці сертифікатів вакцинації

У Києві міська прокуратура повідомила про підозру медичному працівнику та співробітнику поліції, яких взяли на підробці сертифікатів вакцинації від коронавірусу, повідомляє пресслужба Офісу генерального прокурора.

Так, поліцейський та медик організували схему по внесенню в інформаційні системи неправдивих даних про вакцинацію. Це дозволяло згенерувати сертифікат в додатку “Дія”. Коп шукав “клієнтів”, медпрацівник вносила дані в систему. Розмір грошової винагороди залежав від складності роботи та “вакцини” – в середньому, він складає 4-5 тисячі гривень.

У Харкові СБУ викрила турагентство, що підробляло ПЛР-тести

В ході обшуків за місцем проживання правоохоронці вилучили у підозрюваних мобільні телефони, комп’ютерну техніку, COVID-сертифікати, списки громадян, які зверталися з метою отримання підроблених свідоцтв про вакцинацію, а також майже 340 тис.грн і 13,5 тис. доларів. У списках – понад двісті прізвищ, а передбачуваний “заробіток” двох зловмисників склав більше мільйона гривень. Підозру оголошено за ч. 3 ст. 362, ч. 4 ст. 354 КК України.

Нагадаємо, раніше в Дніпропетровській області суд відправив за ґрати “підприємця”, який налагодив активну торгівлю підробленими сертифікатами про вакцинацію від коронавірусу.

Коментарі