У Києві відбувся суд над місцевим жителем, який збив дрон пострілами з пістолета з балкона

Чоловік в судовому засіданні просив закрити провадження у справі, посилаючись на те, що він побачив літаючий об’єкт, схожий на ворожий дрон, і вистрілив вгору з балкона своєї квартири для захисту будинку і мешканців.

Про це повідомляється в постанові Печерського суду.

4 листопада 2022 року о 21:35 годині чоловік здійснив кілька пострілів з балкона будинку з травматичної зброї, чим вчинив адміністративне правопорушення, передбачене ст. 174 КУпАП.

Під час судового засідання чоловік просив закрити провадження у справі, посилаючись на те, що він стріляв у побачений ним літаючий об’єкт, схожий на ворожий дрон, з метою захисту будинку та його мешканців.

У Харкові судитимуть ексзаступника начальника митниці

Суд вивчив матеріали справи та дослідив дані про адміністративне правопорушення, рапорти інспекторів СКОЗ Печерського УП ГУНП у м. У Києві, довідці інспектора, а також письмових поясненнях і дійшов висновку, що чоловік вчинив адміністративне правопорушення, передбачене ст. 174 КУпАП, однак, враховуючи, що метою таких дій було усунення небезпеки, яка загрожувала життю та здоров’ю осіб, а також, враховуючи, що негативні наслідки таких дій не настали, і заподіяна шкода суспільним відносинам менш значна, ніж абстрактна, тому зазначена дія вчинена в стані крайньої потреби, а отже, провадження у справі слід закрити.

Враховуючи викладене, суд закрив провадження у зв’язку з вчиненням дії особою в стані крайньої потреби.

Також суд вирішив повернути чоловікові повернувся вилучений спеціальний засіб “Форт 12Р”, к-р. 9 мм.

Коментарі