У Києві хакер викрадав бази даних українських банків і продавав їх на платформах, які адмініструють російські спецслужби

Служба безпеки України в Києві затримала хакера, який викрадав бази даних українських банків і продавав їх на платформах, що адмініструються спецслужбами РФ. Про це повідомили в прец-центрі СБУ.

СБУ затримала російського агента, який здавав ворогу інформацію для обстрілів Житомирщини і хотів розстрілювати українців

Згідно з повідомленням, хакер спеціалізувався на викраденні інформації з обмеженим доступом, що циркулює в електронних системах українських та іноземних компаній і банків. Для викрадення інформації він створював спеціалізоване шкідливе програмне забезпечення. Потім цілеспрямовано розповсюджував його через електронні пошти банків і підприємств і таким чином отримував віддалений доступ до їх цифрових систем. Ці відомості хакер “зливав” в анонімні інтернет-платформи, які адміністрували з території РФ представники російських спецслужб.

Під час обшуків за місцем проживання затриманого правоохоронці виявили комп’ютерну техніку, банківські картки та мобільні телефони з доказами злочинної діяльності.
Затриманому повідомили про підозру у вчиненні злочину, передбаченого ч. 1 ст. 361-1 (“”творення з метою використання, розповсюдження чи збуту шкідливих програмних чи технічних засобів, а також їх розповсюдження чи збут”) Кримінального кодексу України. Санкція статті передбачає штраф до 68 тісяч гривень, аиправні роботи строком на два роки, або обмеження свободи на такий самий строк.

Коментарі